USKLADIMO FREKVENCIJE

Kako ideju pretvoriti u projekt i povući sredstva iz EU fondova?

Kategorija: /
Autor: S.Pavelić

Hrvatskoj je u financijskom razdoblju 2014. do 2020. dostupno gotovo 10,7 milijardi kuna iz EU fondova, za financiranje projekata, pomoću kojih je moguće otvarati nova radna mjesta, graditi škole, otvarati studentske domove, ulagati u poduzetništvo, poljoprivredu i ruralni razvoj i mnoga druga područja.

Problem je još uvijek u nedovoljnoj informiranosti građana – poručuje ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac.

Zadaća je Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, da u suradnji s drugim institucijama, olakša pristup svim sredstvima, svim potencijalnim prijaviteljima projekata. Upravo iz toga razloga sve informacije su dostupne putem internetskog portala www.strukturnifondovi.hr.
Putem ovog portala moguće je dobiti informaciju kako dobru ideju pretvoriti u projekt i povući sredstva iz EU, pratiti otvaranje natječaja i preuzeti potrebnu dokumentaciju.


Mislim da još uvijek veliki broj naših građana nije dovoljno informiran o mogućnostima financiranja njihovih ideja i projekata iz EU fondova, što znači da još uvijek ne koriste EU sredstva, u onoj mjeri u kojoj bi mogli. Kako bi se takva situacija što prije promijenila, pokrenuli smo informativnu kampanju na nacionalnoj razini, kojom želimo podići svijest o EU fondovima – izjavila je ministrica Žalac.

Hitovi: 534