USKLADIMO FREKVENCIJE

Za požar na Šećerani osumnjičen beskućnik

Kategorija: /
Autor: M.Pastuović

Jučer, 22. ožujka, oko 19,00 sati u Županji, u ulici Šećerana, izbio je požar u prostorijama bivše osnovne škole, koja nije u uporabi, stoji u priopćenju PU Vukovarsko-srijemske.

Očevidom i kriminalističkim istraživanjem došlo se do saznanja da postoji sumnja da je 49-godišnjak iz Županje, koji povremeno boravi u napuštenim prostorijama objekta, namjerno izazvao požar. Požar u kojem nije bilo ozlijeđenih osoba ugasili su vatrogasci DVD Županja.

Uz kaznenu prijavu, 49-godišnjak će tijekom dana biti predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko - srijemske, stoji u priopćenju policije.Članovi DVD-a Županja na sinoćnju su intervenciju izašli odmah nakon dojave o požaru na Šećerani koju su primili u 18,40 i na požarištu su ostali sve do 23,15, saznajemo od Zlatka Jemrića, zapovjednika DVD-a Županja koji ističe kako je 10 dobrovoljnih vatrogasaca požar na staroj zgradi Osnovne škole "Mate Lovraka" gasilo s 3 vatrogasna vozila.

"Intervencija je bila zahtjevna, dosta krova se urušilo u požaru i doista je puno vode trebalo kako bi se požar ugasio. Pomoć su nam ponudili i vatrogasci iz tvrtke Sladorana, no nije bilo potrebe za njihovim izlaskom na teren", rekao je Zlatko Jemrić. Iako se i danas na požarištu moglo čuti pucketanje i vidjeti dim, u DVD-u Županja ističu kako nema razloga za strah. "Obilazimo zgradu i danas, no vjerujem kako se građani nemaju razloga bojati novog izbijanja požara. "poručio je Jemrić. Županjskim dobrovoljnim vatrogascima ovo je bila već trideseta intervencija u ovoj godini, a većina požara bila je na otvorenom, zbog neopreznog paljenja trave i korova.


Fotografije su vlasništvo Hrvatskog radija Županja. 

 

 

Hitovi: 1385