USKLADIMO FREKVENCIJE

Dan otvorenih vrata GOM brigade

Kategorija: /
Autor: S.Pavelić

 

Deseta obljetnica Gardijske  oklopno – mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske Oružanih Snaga RH obilježena je , u vojarnama 5. Gardijske brigade "Slavonski sokolovi", u Vinkovcima, 3. Gardijske brigade "Kune" u Đakovu, "Našice" u Našicama i "Bilogora" u Bjelovaru, gdje je tim povodom održan i dan otvorenih vrata.

Središnjoj svečanosti koja je započela  polaganjem vijenaca i svetom misom, u vojarni 5. Gardijske brigade "Slavonski sokolovi" u Vinkovcima nazočili su izaslanik potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane državni tajnik Tomislav Ivić, izaslanik načelnika Glavnog stožera oružanih snaga RH i zapovjednik hrvatske kopnene vojske general pukovnik Mate Ostović, vojni ordinarij Jure  Bogdan, predstavnici županije i grada Vinkovaca te mnogobrojni gosti i uzvanici.

Državni tajnik Tomislav Ivić tom je prigodom svim pripadnicama i pripadnicima Gardijske oklopno-mehanizirane brigade čestito na predanom radu, motivaciji, stručnosti i domoljublju koje su unosili u ustrojavanje ove brigade, koja čuva sjećanja na legendarne brigade pobjedničke Hrvatske vojske, Kune, Pume i Sokolove, snažne karike hrvatske obrane i hrvatske sigurnosti, zaključio je Ilić.

Zapovjednik gardijsko oklopne mehanizirane brigade -brigadni general Denis Tretinjak istaknuo je kako deset godina u životu jedne postrojbe nije puno, ali da su rezultati i pomoć koje je brigada pružila lokalnom stanovništvu i te kako vidljivi.

 Naše aktivnosti ove godine rastu za tristo posto, a hrvatski tenkovi će po prvi put napustiti naš teritorij kako bi s našim saveznicima uvježbavali svoje sposobnosti za očuvanje sigurnosti na puno široj osnovi od same zaštite naših granica", rekao je general Tretinjak. U kulturno zabavnom programu nastupili su KUD Tomislav iz Županje, TS Kristali te vojno povijesna postrojba Serezani.

 

Hitovi: 473