USKLADIMO FREKVENCIJE

„ Zvjezdice“ Gunja rade korisne stvari

Kategorija: /
Autor: S.Bogutovac

GUNJA - Društvo osoba s invaliditetom „ Zvjezdice“ Gunja djeluju od 2005. Od općine Gunja su dobile prostor na uporabu, poslije poplave HV je obnovila objekt a novu opremu i potrebito brojni donatori. Godišnja izvještajna Skupština bila je mjesto da se javno prezentiraju učinci.

Sadržajna su bila izvješća o radu društva u 2016., realizacija projekata, financijsko poslovanje,  rad poludnevnog boravka, rad asistenata i o djelovanju kreativnih radionica. Skupštini su nazočili članovi Općinskog vijeća Gunje, ravnatelj OŠ „ A. i S. Radić“ Stipica Mišura s kojom Zvjezdice imaju svakodnevnu suradnju, Idriz Bešić, glavni imam Islamske zajednice Gunja, roditelji polaznika.

„Naš cilj je naše korisnike infiltrirati u lokalnu zajednicu, jer želimo da se osjećaju kao ravnopravni članovi, želimo da budu prepoznatljivi. Mi smo rijetka udruga koja se financira po projektima i programima. No, udaljeni smo od centara da bismo bili prepoznatljivi, ali smo se istaknuli po prolasku u projektima i svojim radom. Lokalna zajednica nas prihvaća. Cilj nam je preći na samofinanciranje, jer imamo kapacitete i osoblje“ istaknula je Stjepanka Leporiz, predsjednica društva.

Za sada Zvjezdice imaju 14 stalnih i nekoliko povremenih polaznika iz Gunje i susjednih mjesta. S njima radi pet djelatnika u poludnevnim boravku, pet pomoćnika u nastavi na određeno vrijeme do kraja školske godine... Zvjezdice trenutno  provode tri projekta: trogodišnji program poludnevnog boravka, zatim pomoćnici u nastavi i izvaninstitucionalni odgoj i obrazovanje. Četvrti projekt će biti javni radovi za tri djelatnika, a javljaju se i na brojne natječaje za donatorstvo i sponzorstvo. Provodi se apliciranje projekta kultura i mladi jedan od onih EU projekata.

Hitovi: 510