USKLADIMO FREKVENCIJE

Na 124. Godišnjoj skupštini DVD-a Vrbanja: Orleanu Brčić, povjeren i treći mandat za predsjednika

Kategorija: /
Autor: S.Bogutovac

VRBANJA – DVD Vrbanja održalo je 124. Godišnju izvještajnu i izbornu Skupštinu na kojoj je povjerenje i treći mandat za dužnost predsjednik dobio ORLEAN BRČIĆ. Skupštini su nazočili: Antun Jelić, predsjednik Skupštine Vatrogasne zajednice VSŽ, Ivica Lucović, predsjednik i Adam Šnajder, zapovjednik VZO Vrbanja, Ivica Sep, načelnik općine, predstavnici DVD: Županja, Nijemci, Gunja, Drenovci, Soljani, Strošinci i predstavnici udruga. „ U godini koju smo ispratili imali smo osam intervencija. Djelujemo na području Spačvanskih šuma i poljoprivrednog atara, na sreću i pažnjom ljudi nismo imali velikih požara. Iz donacije austrijske pokrajine Tirol dobili smo Mercedes 614 godište 1988. za tehničke intervencije. Zahvalni smo donatorima.“ istaknuo je predsjednik Orlean Brčić. Podnijeta izvješća su usvojena za prošlu i Plan i program rada za 2017.

„Možemo imati svu opremu, ali ako nemamo mlade i obučene ljude koji će s njom rukovati onda nemamo ništa. Žalosti me što mladi napuštaju Slavoniju u potrazi za boljim životom. Vama čestitam na dosadašnjem uspješnom radu, a VZ VSŽ će vas pomagati.“ riječi su Ante Jelića, predsjednika VZ VSŽ. Načelnik Općine Vrbanja Ivica Sep naglašava “ U zadnjih deset godina DVD stvorili smo uvjete da imaju sve što ova lokalna zajednica može. Ovdje smo čuli iz drugih lokalnih sredina kako izlaze teško. Ja se istina povlačim s mjesta načelnika, uvjeren sam da će nasljednik nastaviti moju praksu, jer su vatrogasci bitan segment za svaku općinu i mjesto.“

Bila je ovo prigoda i zadovoljstvo da predsjednik Brčić uruči osam uvjerenja za položeno zvanje vatrogascima prve klase, a predsjednik Jelić VZ VSŽ uručio je uvjerenja dočasnicima Orleanu Brčić, Goranu Nekiću i Željku Ćosiću. Izabran je Upravni odbor: Orlean Brčić za predsjednika Skupštine i UO ( treći mandat), Ivan Burg je njegov zamjenik, Gordana Mandić, tajnica, Željko Ćosić, zapovjednik, Gordan Iličić, zamjenik zapovjednika, Boris Crljić, blagajnik, Mirko Iličić, Saša Ćosić i Domagoj Duvnjak članovi. U nadzornom odboru su: Filip Spajić, Branimir Loborec i Dino Pačar. Zapovjedništvo čine: Željko Ćosić, Gordan Iličić, Dragomir Spajić, Marko Pavić i Martin Begović.  DVD Vrbanja ima 71 aktivnog člana, od kojih je šest dama i već od ove skupštine počinju sa pripremama za Svečanu sjednicu DVD- a kojom će 2018. obilježiti 125 godina postojanja organiziranog vatrogastva u Vrbanji.

Hitovi: 582