USKLADIMO FREKVENCIJE

Nagrada za najbolje maske Babogredcima, Županjcima i gostima iz Bekteža

Kategorija: /
Autor: M.Pastuović

U okviru jubilarnog 50. Šokačkog sijela ulicama Županje jučer je prošla pokladna povorka, koja je ove godine okupila brojne sudionike i posjetitelje, njih više od 3000. Grad je bio prepun gostiju iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva, iz Primoštena, Ivanić Grada, Vukovara, Poljske, Njemačke... Povorku su predvodila 62 jahača i 52 zaprege, a nakon Gradskih mažoretkinja i Gradske glazbe Županja u povorci su ulicama grada prošle pokladne skupine. Na čelu povorke našao se Bošnjačanin Darko Dominković s zastavom Šokačkog sijela, dok je čast da nosi hrvatski barjak pripala Županjcu Marku Maroševcu.

Pripadnici Društva ''Sv. Grgur'' Požeška građanska straža Požega tradicionalno su, pucnjem iz topa, zajedno s Kuburaškom udrugom Maruševec označili početak povorke, u sklopu 50. Šokačkog sijela. Nakon gromoglasnog pucnja krenuli su i pripadnici Prve kandžijaške udruge Kruševica, a potom i pokladne skupine.

Za najbolju je proglašena Dječja skupina KUD-a ''Mijat Stojanović'' Babina Greda, drugo mjesto pripalo je Osnovnoj školi Mate Lovraka Županja, a treće KUD-u ''Bektež'' iz Bekteža.

Hitovi: 1105