USKLADIMO FREKVENCIJE

Babogredski učenici se vraćaju u svoju školu

Kategorija: /

Babogredski učenici drugo polugodište pohađat će u svojoj matičnoj osnovnoj školi, najavljuje ravnateljica Osnovne škole Mijat Stojanović iz Babine Grede, Đurđica Babić.

Naime, nakon drugo vremena tijekom kojeg je predstavljalo gorući problem u Babinoj Gredi te bilo uzrok velikog nezadovoljstva i prosvjeda roditelja i učenika, gradilište buduće sportske dvorane konačno je sanirano. Riječ je o šest metara dubokoj jami koja je dvije godine bila prazna nakon što je izvođač radova završio u stečaju i koja je prijetila urušavanjem okolnih objekata. Zbog navedenih razloga babogredski učenici školu su pohađali u Županji.

Priopćenje Osnovne škole Mijat Stojanović prenosimo u cijelosti: 


U ponedjeljak 9. siječnja 2017. u školi je održan sastanak na kojem su prisustvovali pomoćnik minstra obrazovanja i znanosti Momir Karin, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i šport VSŽ Jadranka Mustapić Karlić, ravnateljica OŠ "Mijat Stojanović" Đurđica Babić, načelnik Općine Babina Greda Josip Krnić, predstavnica Vijeća roditelja Jasna Tunjić, nadzorni inženjer Robert Ronta i voditelj  radova Slaven Jagačić (GK Grupa).

Na sastanku je nadzorni inženjer izvjestio da su radovi na sanaciji građevinske jame izvedeni prema projektnoj dokumentaciji što je potkrijepljeno i Izjavom izvđača  i Izvješćem nadzornog inženjera koji su  dostavljeni školi kako bi učenici i djelatnici u ponedjeljak 16. siječnja 2017. krenuli s nastavom u zgradi OŠ "Mijat Stojanović".

Pomoćnik ministra je najavio izradu troškovnika za nastavak gradnje sportske dvorane i natječaj za odabir novog izvođača kako bi se nastavila gradnja dvorane na proljeće.

Donosimo sažetak Izvješća:

Izjava izvođača GK GRUPE d.o.o. odnosi se na radove dodatnog ojačanja dijela privremene građevine za zaštitu građevinske jame

Radovi su izvedeni na temelju tehničke dokumentacije:

  • projekt hitne sanacije- dodatnog ojačanja dijela privremene građevine za zaštitu građevne jame SD pri OŠ "Mijat Stojanović"  (Grasa Projekt, d.o.o. Zagreb)
  • geotehničkog elaborata (Građevinski fakultet Osijek)

Izjava o udovoljavanju uvjetima iz projekta:

Projektni zadatak iz navedene dokumentacije glasi

  • s obzirom na premašene rokove, neodržavanja izvedene građevne jame, neizvedenost budućeg objekta, nefunkcionalnosti drenažnog sustava (crpljenje vode), pojave pukotina na objektima i podlokavanje tla iza zaštitne konstrukcije, pristupilo se izvedbi projekta hitne sanacije dijela zaštitne konstrukcije neposredno pokraj postojeće škole (u duljini cca 30m) te dodatnim ojačanjem dijela zaštitne konstrukcije sjevernog dijela parcele ( u duljini od cca 35 m) na koje se nalazi privatna kuća.

Ojačanje postojeće zaštitne konstrukcije (dio uz školu) sastoji se od dodatnih štapnih sidara koji su spojeni na postojeću konstrukciju preko izvedenog HEM čeličnog profila. Kao osiguranje stabilnosti zaštite na sjeveru parcele izveden je privremeni nasip od kamenog materijala.

Svi izvedeni radovi udovoljavaju uvjetima iz projektne dokumentacije glede ispunjavanja bitnih zahtjeva i drugih uvjeta za građevinu.

Zaključak nadzornog inženjera glasi:

Radovi su izvedeni sukladno projektno-tehničkoj dokumentaciji te svim važećim propisima struke te se građevina može koristiti.

 

Hitovi: 1244