USKLADIMO FREKVENCIJE

Oprez , povećane krađe i provale

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

U posljednje vrijeme zamijećen je povećan broj prijava građana koji su ostali bez svojih osobnih stvari. Analizom zaprimljenih prijava policija je uočila kako su u većini slučajeva počinitelji iskoristili nepažnju oštećenih, te su iz nezaključanih stanova, automobila ili neoprezno ostavljenih torbi, jakni, otuđili novčanike s novcem, osobnim ispravama, bankovnim karticama, mobitelima i drugim vrijednostima, upozoravaju iz Policijske uprave Vukovarsko-srijemske.

Osim materijalne štete, koja varira od male do značajne, vlasnika ukradene stvari očekuje vrlo često i suočavanje s dodatnim komplikacijama od kojih su najčešće: prijava nestalih osobnih isprava, izrada novih, blokiranje bankovnih kartica ili pak suočavanje s njenom neovlaštenom uporabom. Najbolji način borbe protiv ovih vrsta krađa je preventivno djelovanje svakog pojedinca. Jer, dovoljna je mala neopreznost da netko postane žrtvom krađe.

 

Iz Policijske uprave Vukovarsko-srijemske upozoravaju građane da svoje torbice, novčanike i ostale vrijedne stvari ne ostavljaju bez nadzora, posebno na mjestima gdje se nalazi veći broj ljudi, gdje tako ostavljeni predmeti postaju lakim plijenom za kradljivce.

Ako napuštate vozilo, čak i samo na kratko, uvijek ga zaključajte i zatvorite prozore, novčanik ili torbicu s novcem i osobnim ispravama nosite sa sobom, a vrjednije stvari (tableti, mobiteli, uređaji za navigaciju, prijenosna računala i sl.) spremite na mjestu koje nije vidljivo i lako dostupno, poručuju iz Policijske uprave Vukovarsko-srijemske i dodaju:

 Prilikom kupovine stalno imajte pod nadzorom novac i ostale vrijedne stvari koje nosite sa sobom, provjerite jesu li vam torbice ili ruksaci zatvoreni, ukoliko imate kartice, nemojte nositi sa sobom PIN brojeve, pazite kada vadite novčanik na javnom mjestu, nemojte sve vrijednosti nositi zajedno, odvojite novac od osobnih isprava, ne nosite sa sobom osobne isprave koje vam nisu potrebne.

 Ako se ipak dogodi da vas okradu, prijavite to odmah policiji.

 Svim građanima želimo mirne i sigurne blagdane!, poručili su iz Policijske uprave Vukovarsko-srijemske.

 

 

 

Hitovi: 1169