USKLADIMO FREKVENCIJE

Korisnici projekta ''Aktivni u trećoj životnoj dobi'' posjetili Advent u Tvrđi

Kategorija: /

Gradsko društvo Crvenog križa Županja organiziralo je izlet u Osijek za korisnike projekta "Aktivni u trećoj životnoj dobi", koji se provodi na području općine Cerna. Korisnici su s voditeljicom projekta Tatjanom Jovanovac posjetili Advent u Tvrđi, osječku katedralu, obalu Drave, glavni trg, tržnicu i ostale znamenitosti. Nakon kraćeg zadržavanja i odmora u trgovačkom centru Portanova, u popodnevnim satima sretno su se vratili u Cernu.

Projekt je usmjeren na podizanje kvalitete života starijih osoba, prevenciju institucionalizacije, smanjenje rizika od socijalne isključenosti, poticanje aktivnog i zdravog starenja. Tijekom projekta provode se sportsko - rekreativne (boćanje, kuglanje), kreativne (radionice ručnih radova, izrada sapuna, oslikavanje stakla), edukacijske (zdravstvena predavanja), kulturno- zabavne (glazbene radionice, čitanje poezije), i ostale svakodnevne aktivnosti (igranje društvenih igara, obilježavanje važnih datuma, druženje), te ostale aktivnosti u dogovoru s korisnicima projekta.

Izlet u Osijek bio je upravo jedna od takvih ostalih aktivnosti, koja je korisnicima dala fizičku aktivnost, te ono još potrebnije, posebno u ovo predbožićno vrijeme - osjećaj zadovoljstva, pripadnosti i mira kroz druženje, a sigurno i uživanje u Osijeku.


Marija Pastuović

Hitovi: 1087