USKLADIMO FREKVENCIJE

Dracostore: Mase za brtvljenje

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić
Brtvljenje bi prema standardnom rječniku značilo postupak kojim se postiže nepropusnost različitih spojišta u građevinarstvu, strojarstvu (odakle dolazi i riječ brtva), brodogradnji, automobilskoj industriji i drugim djelatnostima.
Brtvljenjem se sprječavamo prodiranje vlage, vode, dr. tekućina i plinova, ali primarno je fokus na prodiranju vlage i podzemnih voda kroz spojišta u temeljnim konstrukcijama.
Različiti prikladni materijali ili brtvila, koji se mogu primjenjivati u brtvljenju su gotove brtve, folije, vrpce, slojevi, zastori, ploče ili kao mase za brtvljenje koje se ulijevaju ili utiskuju. U ovom tekstu malo ćemo se više dotaknuti upravo masa za brtvljenje.
Danas su u širokoj upotrebi mase koje su na bazi silikona, poliuretana, polisulfida, poliakrilata, poliizobutena ili butilnoga kaučuka (polimerni materijali), a sadrže i omekšivače, punila, pigmente i ostale sastojke. Upravo DRACO građevinska apoteka iz Splita u svojoj ponudi na Dracostore online shopu nudi različite vrste masa za brtvljenje (DRACO FLEX 525, DRACO
GARD 510
, DRACO BAND 120), a na njihovoj stranici možete pronaći i detaljna uputstva koja će vam pomoći i pri samom odabiru mase za brtvljenje, ali i načinu korištenja iste.
Vrlo je važno posavjetovati se s profesionalcima prije izvođenja bilo kakvih radova koji nisu unutar naše profesionalne domene kako bismo sve procese izveli što kvalitetnije. Ranije spomenuta tvrtka DRACO često svoje klijente savjetuje prilikom upuštanja u građevinske procese pa ako trebate pokoji savjet koji ne možete pronaći na njihovoj web stranici, slobodno ih kontaktirajte. Međutim, DRACO svoje savjete ne iskazuje samo verbalno, već možete pregledati i videozapise koji vam detaljno pojašnjavaju upotrebu njihovih proizvoda.
Hitovi: 78