USKLADIMO FREKVENCIJE

Obilježeno 140 godina prvog igranja tenisa u Hrvatskoj i 40 godina Teniskog kluba „Županja 1881”

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević
Svečanom sjednicom, dodjelom zahvalnica i otvorenjem izložbe, danas je u našem gradu obilježeno 140 godina prvog igranja tenisa u Hrvatskoj i 40 godina Teniskog kluba „Županja 1881”.
Svečanoj sjednici Teniskog kluba „Županja 1881” u restoranu Sava nazočio je veliki broj uzvanika i gostiju, odnosno, članova kluba koji u svome radu posljednje dvije godine bilježi sve više članova i aktivnosti, napose u organizaciji brojnih teniskih turnira. Upravo o radu Teniskog kluba „Županja 1881” govorio je na današnjoj svečanosti predsjednik kluba Ante Stipica, dok je čestitke klubu, uz gradonačelnika Damira Juzbašića, uputila i Nikolina Babić, predsjednica Hrvatskog teniskog saveza koja je u izjavi za program Hrvatskog radija Županja naglasila da je ovo jedan veliki jubilej za cijeli hrvatski tenis. „Izuzetno mi je drago danas biti u Županji. Čestitala bih gradonačelniku Juzbašiću, predsjedniku kluba Stipici, svim članovima teniskog kluba, jer ovo je stvarno jedan veliki jubilej za cijeli hrvatski tenis i jednu kulturu donesenu prije 140 godina. Moramo biti ponosni i voditi brigu o tome da se ovo što više promovira, da se naprave novi iskoraci, jer ako se tenis igrao prije 140 godina zaslužuje jednu lijepu priču i povijesnog i turističkog karaktera i dapače jednog sportskog rada kojeg ovaj klub diže.” istaknula je Nikolina Babić i dodala kako je Hrvatski tenis savez sretan što klub na čelu s predsjednikom Stipicom izuzetno dobro radi, što su aktivni kao članovi HTS-a.
Gradonačelnik Damir Juzbašić u izjavi za naš program ponovio je dobro poznatu činjenicu da su Županja i Županjci u mnogočemu prvi.” Imamo se čime dičiti, a ova brojka sve veće masovnosti u Teniskom klubu veseli svakog Županjca.” rekao je gradonačelnik Juzbašić i dodao kako će Grad Županja biti uz klub.
U prigodi značajnih obljetnica, 140 godina prvog igranja tenisa u Hrvatskoj i 40 godina Teniskog kluba Županja 1881 Zavičajni muzej „Stjepana Grubera” pripremio je posebnu izložbu o kojoj je na svečanosti u restoranu Sava govorila autorica Matea Bašić. Razledajući izložbu vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić nije skrivao zadovoljstvo i upućujući čestitke teniskome klubu rekao: „S ponosom ću istaknuti da sam igrao tenis, prije malo više nego sada, ali sve dobre stvari koje su dolazile u ovaj kraj vezane su šumom i šumarima. Kao šumar sam uistinu ponosan, jer na ovoj je izložbi fotografija gdje se prvi puta zaigrao tenis u Županji i bilo je sve itekako vezano uz šumu, uz trupce. Naravno, osim tog poslovnog dijela vidi se da su se i zabavljali i iz tog razloga bih volio da se ovakve priče nastave, i da se Županjci uključe u pomoć sportu i razvoju mladih sportaša kako bi oni polučili što bolje rezultate.” rekao je župan Dekanić dodajući kako se nada da će ovu izložbu vidjeti u cijeloj Hrvatskoj, pa i šire.
Inače, na svečanosti povodom 140 godina prvog igranja tenisa u Hrvatskoj i 40 godina Teniskog kluba Županja 1881 uručena su i posebna priznanja i zahvale, a u ime nagrađenih zahvalio je Matej Janković. Građani Županje i okolice izložbu posvećenu ovogodišnjim obljetnicama i nastalu kao plod suradnje Zavičajnog muzeja Stjepan Gruber i Teniskog kluba ''Županja 1881 moći će razgledati od sutra, 15. listopada do 3. studenog na trgu kralja Tomislava. Izložba je financirana sredstvima Ministarstva kulture i medija , Grada Županja i Zavičajnog muzeja „Stjepana Grubera” Županja.

Hitovi: 93