USKLADIMO FREKVENCIJE

U Gunji se utorak otvara "socijalni dućan"

Kategorija: /
Autor: S.Bogutovac

Objekt koji je u Gunji služio za prvu otvorenu u Cvelferiji Muzejsku zbirku, a zatim i prodavaonicu mješovite robe posjetili smo i zabilježili da se užurbano realiziraju završni radovi ( fasada, keramičke pločice, police ...) koje marljivim radom realiziraju djelatnici. Izvođač radova je El-tel- friz Vinkovci.

Radi se o prostoru- objektu u centru mjesta u okruženju Društvenog doma kulture, školske i općinske zgrade i crkve, te još ne obnovljene Pošte. Općina Gunja je ustupila objekt na dugoročno korištenje GDCK Županja za potrebe Centra za distribuciju humanitarne pomoći “Socijalnog dućana”. Vrijednost radova i opreme iznosi cca 200.000,00 kn. Uz Centar za distribuciju humanitarne pomoći u objektu se nalazi i praonica rublja koju će koristiti zaposlenice GDCK Županja i Općine Gunja koje pružaju usluge pomoći u kući starijim i nemoćnim osobama, te za one osobe koje nemaju u svojim domovima perilice rublja.

Radi se o samostojećem objektu veličine 60 prostornih metara koji će u potpunosti zadovoljiti sve potrebite uvjete za objekt ovakvog tipa.  U Gunji 202 obitelji primaju zajamčenu minimalnu naknadu sa ukupno 425 članova. Prigodna svečanost otvaranja „ Socijalnog dućana“ biti će u utorak 13. prosinca u 12 sati u sklopu obilježavanja Tjedna solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa, a ovo je Božićni dar potrebitim u Gunji na kojem su oni posebno zahvalni Gradskom društvu Crvenoga križa Županja i ravnateljice Mariji Dugalić i predsjednici Tereziji Nemetz, koje je Gunji i Gunjancima darivalo veliku pomoć tijekom poplave, obnove i dan danas.

Hitovi: 1080