USKLADIMO FREKVENCIJE

Internetska edukacija za osobe treće životne dobi

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

Socijaldemokratski forum žena Hrvatske je krajem lipnja raspisao natječaj za financijsku potporu projektima za lokalne organizacije SDFŽ koji djeluju u cijeloj Hrvatskoj za projekte iz politike ,gospodarstva, obrazovanja, zdravstva,kulture i unapređivanja kvalitete života.U Županji se tako provodi internetska edukacija starijih osoba.

- Za projekt  "Internetska edukacija osoba treće životne dobi",koji je prihvaćen od dobivenih sredstava kupili smo dva prijenosna računala, izradile plakate i letke,pristupnice kao i diplome koje ćemo podijeliti polaznicima po završetku edukacije. Sa radom smo počeli  15.listopada i planira se završetak  15.prosinca 2106. godine sa podjelom diploma polaznicima ,kao i malim domjenkom koji ćemo same mi žene iz foruma organizirati,tako što ćemo u svojim domaćinstvima svaka od nas pripremiti kolače,kiflice,mesne plate i počastiti sve polaznike tečaja. Znači edukacija traje oko tri mjeseca sa 3-4 sata tjedno,što ovisi  od dostupnosti nas edukatora, jer svi radimo volonterski,bez naknada. Također treba napomenuti da edukaciju mogu voditi samo osobe koje imaju diplomu ili certifikat da su stručno osposobljeni za rad na računalima- kaže Ksenija Cegledi, tajnica Foruma žena SDP-a Županja.

             - Zbog velike zainteresiranost polaznika radit će se ciklusi edukacija dok bude zainteresiranih. Na ovaj "zimski" prvi krug edukacija imamo prijavljenih 25 polaznika od 45-75 godina. Svaki sat internetske radionice je ujedno i sat međusobnog druženja uz puno smijeha,radosti,priče i svrha samog projekta jeste da se osobe treće životne dobi povežu sa prijateljima i rodbinom i kako bi se naučili  služiti i pratiti nove tehnologije komunikacija,međusobno se družiti  i olakšati im   samoću i udaljenost od dragih i bliskih osoba, ističe Ksenija Cegledi.

Branka Galović-Dabić

 

 

 

 

Hitovi: 1508