USKLADIMO FREKVENCIJE

Operativna akcija "Mir i dobro"

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević
Tradicionalno, Ministarstvo unutarnjih poslova provodi operativnu akciju „Mir i dobro“. Akcija je započela 15. prosinca, i trajat će do 8. siječnja 2021., a cilj joj je sprječavanje zlouporabe oružja, eksplozivnih tvari te ostalih ubojitih sredstava.
Kako bi i ove godine božićni i novogodišnji blagdani protekli u miru i duhu blagdanskog obilježavanja želimo upozoriti građane da eksplozivna sredstva nisu dio takvog slavlja i kako posljedice uporabe ovakvih sredstava mogu nekoga obilježiti za čitav život.
Bez obzira na tragične posljedice koje mogu izazvati, očekujemo kako će naši građani i ove godine u slobodnoj prodaji nabaviti petarde, rakete i druga pirotehnička sredstva za zabavu, a očekuje se i nezakonita nabava sredstava čija prodaja nije dopuštena. Sve to ukazuje na potrebu pojačanih mjera sigurnosti. Uporaba pirotehnička sredstva F2 i F3 kategorije prodaje se isključivo osobama starijim od 18 godine u specijaliziranim prodavaonicama za čiju prodaju je Ministarstvo unutarnjih poslova izdalo odobrenje. Njihova prodaja dopuštena je od 15. prosinca do 01. siječnja, a uporaba dozvoljena od 27. prosinca do 01. siječnja. Izričito je zabranjena uporaba u zatvorenim prostorima, na prostoru gdje se okuplja veći broj građana i u razdoblju od 2 siječnja do 26. prosinca, osim u posebnim slučajevima uz odobrenje Ministarstva.
Tako će tijekom prosinca, a posebice u blagdanskom razdoblju, policija pojačano kontrolirati neovlaštenu prodaju pirotehničkih sredstava, u cestovnom će se prometu posebna pozornost posvetiti većoj protočnosti prometa, a na graničnim prijelazima suzbijanju ilegalnog unošenja pirotehničke galanterije.
Stoga, pozivaju se građani da u nadolazećim božićnim i novogodišnjim blagdanima stave naglasak na blagdanski duh u kojima najvažniju ulogu ima obitelj.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hitovi: 86