USKLADIMO FREKVENCIJE

Dodijeljene vrijedne nagrade za znanje o Europskoj uniji

Kategorija: /
Autor: Sanja Pavelić

U proteklim danima šira javnost, ali i mladi i djeca, imali su priliku sudjelovati u raznovrsnom programu online obilježavanju Europskog tjedna, kojeg je zbog ove neobične situacije uzrokovane pandemijom virusa, Razvojna agencije Vukovarsko-srijemske županije (u nastavku teksta RA VSŽ) po prvi puta organizirala u cijelosti online.

Sada kada je organizacija jednog ovako zanimljivog događaja iza nas te nakon što su dodijeljene nagrade svim sretnim dobitnicima, uzimajući u obzir sam angažman sudionika, ali i povratno zadovoljstvo onih koji su osvojili nagrade, može se reći kako se ovakav način obilježavanja Europskog tjedna pokazao potpuno pogođenim.

Međusobnom suradnjom djelatnika RA VSŽ, nastavnika i roditelja, djeca od 5.-8. razreda osnovnih škola s područja Vukovarsko-srijemske županije, imala su mogućnost pripreme i prisustvovanja u online „Kvizu za školarce“. Čak je 60% osnovnih škola s područja Vukovarsko-srijemske županije sudjelovalo u kvizu, no najbolja među svim školama bila je osnovna škola Josipa Kozarca iz Vinkovaca, koja je prema prosjeku rezultata svojih učenika osvojila prvo mjesto. Upravo na taj način bistre glavice su svojim rezultatima školi priskrbile 25 3D olovki uz popratni potrošni materijal, koji će zasigurno kreativno nadopuniti održavanje nastave za cijeli jedan razred. Iz iste škole 10 učenika je osvojilo i promo pakete RA VSŽ.

Za one koji su se posebno istaknuli svojim općim znanjem o Europskoj uniji, RA VSŽ je osigurala 5 nagrada za prvih 5 najboljih učenika osnovnih škola s područja Vukovarsko-srijemske županije. Tako je veliko prvo mjesto osvojila učenica Ana Šokčević iz 8.c razreda, OŠ Gunja te je za isto nagrađena mobitelom Samsung A51. Drugo mjesto osvojio je učenik Petar Šokčević iz 5.a razreda, OŠ Gunja, koji je osvojio GoPro kameru Hero 7. Treće mjesto pripalo je učenici Teni Čavka iz 5.a razreda, OŠ Josipa Kozarca iz Vinkovaca, koja je osvojila nagradu tablet Lenovo Tab M8. Četvrto mjesto pripalo je učeniku Leonu Sukobljevićiz 8.a razreda, OŠ Nijemci, koji je osvojio pametni sat Xiaomi, dok je peto mjesto pripalo učenici Paoli Kopić iz 5.a razreda, OŠ Gradište, koja je također osvojila pametni sat.

U sklopu radijskih emisija na radio postajama Vinkovci, Vukovar i Županja djelatnici RA VSŽ su kroz gostovanje u emisijama, slušateljima približili dosadašnji rad RA VSŽ i tokom emisije postavili nagradno pitanje, na koje su točno odgovorili slušateljica na Radiju Vinkovci gđa. Zdenka Lucić, slušatelj na Radiju Vukovar g. Filip Leko i slušateljica na Radiju Županja gđa. Snježana Kosićte na taj način pojedinačno osvojili vrijednu nagradu, odnosno bicikl.

Željeli bismo istaknuti i uspješno održanonline webinar na temu ''Primjeri dobre prakse s naglaskom na Program ruralnog razvoja 2014.-2020.'', koji je okupio ispred osobnih računala djelatnike VSŽ, lokalnih razvojnih agencija i lokalne akcijskih grupa s našeg područja. Online interakcija svih sudionika s ciljem predstavljanja razvojnih projekata kao primjera dobre prakse, okupila je i same korisnike projekata, koji su vlastitim osvrtom na pripremu i provedbu te naglaskom benefita koje su ostvarili kroz projekt, dodatno istaknuli važnost realizacije projekata na području naše županije.

Svoje zavidno znanje su pokazali i svi zainteresirani koji su sudjelovali u „Facebook kvizu“ na službenoj facebook stranici RA VSŽ. Na taj način je tokom Europskog tjedna, svakoga dana 10 osoba koje su točno odgovorile na dnevno postavljeno pitanje, osvojilo tokom 5 dana održavanja kviza, vrijedni promo paket RA VSŽ.

Razvojna agencija VSŽ sve aktivnosti online EU tjedna provodila je u sklopu projekta „ESI fondovima do održivog razvoja Vukovarsko-srijemske županije II“, tako smo koristeći široke mogućnosti digitalizacije i interneta, uspjeli i u ovoj izvanrednoj situaciji nastaviti s uspješnom provedbom info aktivnosti na našem projektu te kroz pristupačan i zanimljiv način informirati širu javnost, ali i one mlađe o Europskom tjednu i o Europskoj uniji općenito.

Hitovi: 465