USKLADIMO FREKVENCIJE

Biciklistička karavana Mostar VUkovar osmu godinu zaredom

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević
U tijeku su pripreme za početak osme po redu biciklističke karavane Mostar Vukovar, a organizatori ovog događaja ističu kako sve teče po planu i karavana će se održati od 28. travnja do 2. svibnja 2020. godine.
Karavana od 30 biciklista krenuti će tradicionalno 28. travnja s trga Hrvatskih branitelja (Rondo) u 09:00 sati te se zaputiti biciklima na put dug 400 km. Prijateljstvo između gradova Mostara i Vukovara biti će još jednom povezano neraskidivom vezom i to ne samo Mostara i Vukovara, već i svih onih mjesta kroz koje prolazi karavana, kao i gradova koji su domaćini karavane, Kiseljak, Žepče, Orašje i Županja. Kako ističu organizatori, sve ide po planu, ovo je osma godina i ekipa je već uhodana. Gradovi domaćini se raduju što će i ove godine ugostiti biciklističku karavanu i biti dio neraskidive niti prijateljstva.
Da je sve spremno potvrđuju i gradovi domaćini, a među njima i onaj najznačajniji, Grad Vukovar kao najznačajniji domaćin u cijeloj ovoj organizaciji spreman je dočekati karavanu i pripreme za doček su u tijeku. Ove godine i Grad Županja još aktivnije dočekuje svoje prijatelje na velika vrata i priprema veliki doček za karavanu koja ulazi u Županju u trećem danu karavanu i prijeđenih 350km.
"Izuzetno nam je drago što smo dijelom karavane Mostar Vukovar koja je donijela toliko pozitivnog u naš Grad Županju. Možemo slobodno kazati kako je upravo ova karavana bila podsticaj za osnivanje našeg biciklističkog kluba "RBK Kotur Županja" i kako sada ova udruga aktivno radi na promociji sporta, zdravog načina življenja i okuplja velik broj sportaša. Dakle, pozitivna priča je u punom duhu karavane. Mnogi naši članovi biti će sudionici 8.karavane Mostar Vukovar, a mi smo svakako spremi za doček naših prijatelja", izjavio je Daniel Vincetić, predsjednik BK Županja.
Novost u 2020 godini su dvije etape od posebnog pijeteta, a radi se o etapama iz Kiseljaka do Žepča koja je prošle godine dobila ime "Memorijal Ivane Širić", te etapa iz Žepča do Županje koja je na zahtjev Grada Županje dobila poseban značaj i nosi ime "Memorijal Mladen Ćatić".
"U 2020. godini nova priča, novi Memorijal Mladen Ćatić (1971-1991), po zahtjevu Grada Županje i naših prijatelja iz Županje. Dvadesetogodišnji Mladen bio je najmlađi od dvanaestorice mučki ubijenih hrvatskih redarstvenika u Borovu selu, bio je stanovnik Županje i upravo po njemu smo nazvali treću etapu naše karavane. Prošle godine nas je na spomeniku dočekao i njegov brat Petar, a to će učiniti i ove godine", dodali su organizatori. Karavana će u Grad Vukovar stići 1. svibnja, a bitno je naglasiti da će se prije ulaska u Vukovar sastati s biciklistima iz Hrvatske, točnije Grada Metkovića koji voze od Prevlake do Vukovara, te će zajedno ući u Grad Vukovar i posjetiti spomen dom Ovčaru.


"Biciklisti će kroz 5 dana preći gotovo 500km, a ugostiti će ih Općine Kiseljak i Žepče, te gradovi Županja i Vukovar. Želimo iskoristiti priliku načelnicima općina Kiseljak - Mladen Mišurić Ramljak i Žepče - Mato Zovko koji su prošle godine srdačno dočekali i primili sudionike karavane na prva dva dana. Dalje zahvala ide gradonačelnicima gradova u Hrvatskoj, i to Davoru Miličeviću – Grad Županja i Ivanu Penavi – Grad Vukovar, na jednom nadasve prijateljskom i srčanom dočeku karavane Mostar Vukovar", izjavili su organizatori.
Hitovi: 42