USKLADIMO FREKVENCIJE

Policija s ružama

Kategorija: /
Autor: Sanja Pavelić

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, policijski službenici Postaje granične policije Županja proveli su preventivnu akciju s ciljem poticanja savjesnog i odgovornog ponašanja, kako u prometu tako i u ostalim segmentima.Sve vozačice dobile su ruže.

Policija je ukazala na činjenicu da u svojim postupanjima prioritetno primjenjuje preventivne norme i da u sigurnosti cestovnog prometa značajan naglasak pridaje savjetujući vozače, upozoravajući ih u okvirima propisa, a prema mogućnostima i prigodno nagrađujući vozače, kako je to jučer bio primjer u kontekstu Dana žena. Od žena koje su zatekli u prometu dobili su pohvale za ovu neposrednu poruku da su policiji vrlo važni građani i vozaći.
Ako uzmemo u obzir 2019. godinu, statistika ukazuje da smo zabilježili ukupno 1276 prometnih nesreća, a u tom ukupnom broju žene su uzročile prometne nesreće u tek oko 17% slučajeva – ističe glasnogovornik PU Vukovarsko srijemske Dragoslav Živković.
 
Napominje, da taj podatak nije zabrinjavajući argumentirajući činjenicom kako je na području naše županije registrirano ukupno preko 92.000 vozača, od čega je gotovo 36.000 žena. Njihove vozačke sposobnosti su najviše izražene u dozvolama za upravljane osobnim automobilima, no činjenično je da su neke žene imatelji vozačke dozvole za autobuse i tramvaje. 
 
Ne možemo ne spomenuti žene u dinamičnim i izazovnim zanimanjima, kao što je zanimanje policijskog službenika. Zastupljenost žena u PU vukovarsko-srijemskoj iznosi 22 % te je u kontinuiranom porastu.       
 
No, ostavit ćemo "brojke" i priznati da su naše kolegice deargumentirale sve stereotipne navode i pokazale da ravnopravno provode policijske zadaće, kao i muški pripadnici. U našoj Upravi žene su zastupljene u svim područjima rada policije, najviše u graničnoj policiji, ali i u interventoj jedinici, gdje, osim obveznog policijskog znanja, policijske službenice raspolažu i borilačko-taktičkim vještinama, jer su policijski poslovi te jedinice složeni, zahtjevni i, slobodni smo reći, s visokim stupnjem rizika – zaključuje Živković.
  
Hitovi: 110