USKLADIMO FREKVENCIJE

Ispekli kolače korisnicima

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

Gradsko društvo Crvenog križa Županja provoditelj je programa „Zaželi“, putem kojega stare i nemoćne osobe kroz projektne aktivnosti dobivaju adekvatnu pomoć i brigu koju im pružaju žene zaposlene u programu u općinama Cerna, Gradište i Gunja.

Velike prednosti ovih projekata su što omogućavaju starijim osobama duži ostanak u vlastitom domu uz istovremeno poticanje socijalne uključenosti te podizanje kvalitete njihova života.

Povodom obilježavanja 1.listopada , Međunarodnog dana starijih osoba, zaposlenice Programa „Zaželi“- „Program zapošljavanja žena u Cerni, Gradištu i Gunja“ za svoje su korisnike ispekle kolače te ih u paketićima podijelile korisnicima. Obilježavanjem ovoga dana naglašava se potreba da se starijim osobama umanji osjećaj marginaliziranosti, izoliranosti i usamljenosti te da se potakne donošenje mjera protiv njihova zapostavljanja, siromaštva i zanemarivanja, ističe Darija Pušeljić, voditeljica projekta.

Inače, u području skrbi o starijim osobama u Republici Hrvatskoj učinjen je značajan iskorak pokretanjem Programa međugeneracijske solidarnosti kao što su "Pomoć u kući starijim osobama" i "Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama", a od prošle godine značajan je i utjecaj Programa „Zaželi“ koji je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.Hitovi: 371