USKLADIMO FREKVENCIJE

Sutra počinje aviotretiranje komaraca na županjskom području

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

Na području Vukovarsko-srijemske županije započelo je aviotretiranje komaraca . Na županjskom području aviotretiranje komaraca započinje sutra. Aviotretiranje za Grad Županju i Štitar predviđeno je u četvrtak, 25. srpnja u vremenu od 19 do 21 sat. U petak, 26.srpnja na rasporedu su Posavski Podgajci, Račinovci, Đurići, Rajevo selo, Gunja, Drenovci, Vrbanja, Soljani i Strošinci od 5 do 8 sati. Akcija se nastavlja istoga dana u večernjem terminu od 19 do 21 sat , a s dva aviona tretirat će se područje Babine Grede, Gradišta, Bošnjaka i Jarmine.

Koriste se insekticidi preporučeni od Svjetske zdravstvene organizacije za primjenu u naseljenim mjestima, koji su bez štetnih učinaka na zdravlje ljudi i toplokrvnih životinja. Građanima koji imaju problema sa zdravljem, kao i maloj djeci, preporučeno je u vrijeme provđenja akcije boravak u zatvorenom prostoru. Nadalje, za vrijeme aviotretiranja pčelari trebaju zatvoriti košnice. Ukoliko vremenske neprilike ne dozvole tretiranje, akcija se odgađa za prvi povoljan dan , ističe se u obavijesti DDD službe Veterinarske stanice Županja.

 Također, na tri lokacije u Gradu Županji uočena je pojava tigrastih komaraca, koji prenose virus Zapadnog Nila. Ove godine nije zabilježen na našem području nijedan slučaj obolijevanja od groznice Zapadnog Nila, koju može uzrokovati ubod tigrastog komarca. "Tretiranje je jedan od načina da se prevenira ova bolest, koja može biti izuzetno ozbiljna, te se smanji mogućnost obolijevanja", kaže Branka Boronjek-Begić, voditeljica DDD-e službe.

Hitovi: 1232