USKLADIMO FREKVENCIJE

Županjci pomozite:Upisom u registar Zaklade Ana Rukavina možete spasiti život malom Leu

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

U ponedjeljak, 15. srpnja 2019 od 11 do 14 sati u prostorijama Cjelodnevnog boravka za odrasle osobe s intelektualnim i mentalnim oštećenjem Crvenog križa Županja, u ulici Brace Radića 101 bit će akcija davanja krvi za uzimanja uzoraka za Registar dobrovoljnih darivatelja  matičnih stanica Zaklade Ana Rukavina za pomoć malenom Leu Adžamiću iz Gradišta.

Uzorak krvi mogu dati zdrave osobe u dobi od 18 do 40 godina. Naime, uz ogroman rad i trud Janje Stojanović, pomoćnice ravnateljice Doma zdravlja Županja za sestrinstvo  i predsjednice Komisije za zdravstvenu djelatnost GD CK Županja, te potporu Crvenog križa Županja bit će provedena AKCIJA DAVANJA KRVI ZA REGISTAR MATIČNIH STANICA ZA POMOĆ MALOM LEU ADŽAMIĆU IZ GRADIŠTA. Akciju organizira Županjac.net.

Organizatori pozivaju građane da se udruže i tako još jednom spase  život, ovoga puta malenoga  Lea koji je tek kročio na ovaj svijet, a sudbina se već grubo poigrala s njim. Leo boluje od vrlo rijetke bolesti (Wiskott-Aldrich sindroma) i jedini način ozdravljenja za njega je transplatacija koštane srži. Svi koji žele pomoći mogu se upisati u registar darivatelja matičnih stanica. Sama procedura za donatora je brza, bezbolna i bezopasna (kao uobičajeno vađenje krvi) a mogući donator se pronalazi pregledom uzorka krvi.  

Možda se baš u našem gradu pronađe netko tko će moći pomoći malenom Leu. Organizatori naglašavaju kako je vrlo važno znati približan broj mogućih donatora zbog organizacije, stoga građane mole da se o tome izjasne.

 

 

Hitovi: 1877