USKLADIMO FREKVENCIJE

Babogredski učenici i dalje pohađaju nastavu u susjednim školama

Kategorija: /

Od početka nove školske godine prošlo je mjesec dana, a stanje je ostalo isto. Donesena je odluka da učenici ove osnovne škole pohađaju nastavu u Osnovnoj školi Mate Lovraka u Županji, a drugi dio učenika svakodnevno na nastavu putuje u Osnovnu školu u Cernu. Od početka nove školske godine prošlo je mjesec dana, a stanje je ostalo isto.

''Za Županju imamo četiri autobusa koja idu tamo i nazad, tri autobusa imamo za Cernu, a mi se trebamo uklopiti.  Učenici kada odlaze na izbornu nastavu imaju autobus u 11:30, a odmah nakon izborne ostaju na redovnoj nastavi i tako do 18:20. Svaki dan smo druga smjena. Kolega Oršolić nije oklijevao ni minutu, odmah je rekao da će se oni prilagoditi. Nitko se ne bi htio naći u ovoj situaciji, mi se prvi nismo htjeli naći u ovome, ali evo ovim putem bih se htjela zahvaliti kolegama ravnteljima u Cerni i u Županji, što se i njihovi učenici, roditelji i djelatnici žrtvuju - stalno su u jednoj smjeni. Puno je aktivnosti i događanja koja nam se poklapaju, pa i u sportskoj dvorani, ali svi zaista imaju puno razumijevanja'', rekla je ravnateljica babogredske škole, Đurđica Babić.

Ako se gradnja ne nastavi, nije pametno da se učenici vrate u školske klupe,  kako su procijenili profesori s Građevinskog fakulteta, koji su izvršili mjerenja. Dio zgrade je napukao, radi se o školskom holu, nastavlja ravnateljica: ''Ovo je najsigurnije rješenje za učenike i djelatnike, dok se se ne obavi sanacija sportske dvorane, odnosno dok se ne nastavi gradnja. Sportska dvorana se gradi od 2014. godine, ali nažalost nakon nekoliko mjeseci gradnja je stala radi lošeg odabira izvođača, nastali su problemi, a građevinska inspekcija je prošle godine u ožujku zabranila daljnji nastavak gradnje dok se nađe bolji izvođač koji će to kvalitetnije odraditi.''

 

Prema riječima ravnateljice Đurđice Babić djeca su se dobro snašla u novim sredinama, no ipak se nadaju kako će kraj školske godine dočekati u svojoj školi.


                                                                                                                                                                                  Hitovi: 917