USKLADIMO FREKVENCIJE

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Vukovarsko-srijemske županije

Kategorija: /

Povodom obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Vukovarsko-srijemske županije, izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije, na čelu sa zamjenikom župana Damirom Barnom, položilo je vijenac i upalilo svijeće podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru. Vijenac je položilo i izaslanstvo Grada Vukovara na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Marijanom Pavličekom te Koordinacije stradalničkih udruga Vukovarsko-srijemske županije.

 Ovo je prvo obilježavanje Dana hrvatskih branitelja Vukovarsko-srijemske županije upravo na 30. svibnja, koji za hrvatsku povijest ima posebnu važnost rekao je zamjenik župana Damir Barna: „Na žalost ali i na ponos, puno je na ovome području datuma kojima bi se mogao obilježavati Dan hrvatskih branitelja, jer je na području Vukovarsko-srijemske županije, poglavito Grada Vukovara, dano puno života koji su u temeljima hrvatske države. Upravo stoga bilo koji datum, to s ponosom ističemo, mogao bi se proglasiti Danom hrvatskih branitelja Vukovarsko-srijemske županije. Nadam se da će se ovaj dan, 30. svibnja, vratiti i kao službeno obilježavanje Dana državnosti RH. „

 Ispred Hrvatske vojske nazočio je brigadir Dragan Pondeljak a ispred Policijske uprave Vukovarsko-srijemske načelnik Fabijan Kapular, te ostali predstavnici javnih institucija, braniteljskih udruga kao i obitelji zatočenih i nestalih.

 Molitvu na groblju izmolio je fra Matija Marijić iz župe sv. Filipa i Jakova u Vukovaru.

 Za naglasiti je kako je Dan Hrvatskih branitelja Vukovarsko-srijemske županije utemeljen Odlukom Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije, kojom je proglašen 30.svibnja Danom hrvatskih branitelja Vukovarsko-srijemske županije.

 Nakon polaganja vijenaca, održan je prijem u zgradi Županije, u Palači Srijem u Vukovaru.

Hitovi: 879