USKLADIMO FREKVENCIJE

Čestitamo svim volonterima Međunarodni dan volontera!

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

Međunarodni dan volontera obilježava se 5. prosinca diljem

svijeta kako bi se na barem jedan dan skrenula pozornost javnosti na plemenite ljude koji svoje slobodno vrijeme daruju za dobrobit drugih, a obilježavanju se pridružio  i Hrvatski Crveni križ

Hrvatski Crveni križ kao najveća humanitarna organizacija u Hrvatskoj, broji više od 12.000 volontera, a riječ je o ljudima različite dobi koji diljem Hrvatske svakodnevno nesebično pomažu ljudima u potrebi, ističe se u priopćenju te humanitarne organizacije.

Volonteri Hrvatskoga Crvenog križa između ostalog, pomažu starima, nemoćnima i bolesnima, siromašnima, djeluju u pučkim kuhinjama i socijalnim samoposlugama, sudjeluju u edukacijama prve pomoći, djeluju u kriznim situacijama, pomažu tražiteljima azila i azilantima, pružaju psihosocijalnu podršku ranjivim skupinama, pomažu žrtvama trgovanja ljudima, sudjeluju u radu službe traženja. Iz Gradskog društva Crvenog križa Županja, koje okuplja brojne volontere s cijelog područja županjske Posavine, uputili su čestitke povodom 5. prosinca, Međunarodnog dana volontera. A u 17 sati u gradskoj vijećnici Grada Županja Volonterski centar Vukovarsko-srijemske županije s priređuje svečanost dodjele nagrade "Volonterski Oskar" o čemu će HRŽ  opširnije izvijestiti u  sutrašnjim informativnim emisijama. Dodjelu "Volonterskog Oskara" prati naša novinarka Sanja Pavelić.

Hitovi: 952