USKLADIMO FREKVENCIJE

Otvoreno reciklažno dvorište

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

Svečano je otvoreno reciklažno dvorište u Županji koje je izgrađeno i opremljeno iz istoimenog EU projekta ukupne vrijednosti 4.041.975 kuna, a 85 posto ukupnih prihvatljivih troškova sufinancirano je iz Kohezijskog fonda.

Reciklažno dvorište omogućiti će građanima Županje novu uslugu odgovornog gospodarenja otpadom kroz odvajanje i prikupljanje problematičnog otpada, manjih količina glomaznog otpada i drugih korisnih sastavnica komunalnog otpada iz kućanstava radi smanjenja odbacivanja takvog otpada u miješani komunalni otpad ili u okoliš.

U prvoj kalendarskoj godini rada Reciklažnog dvorišta u Županji previđeno je prikupljanje ukupno 215t različitog otpada.

 

"Uvijek sam bio sklon tome da se što više radi, a manje priča, pa se takva moja strategija potvrđuje i po pitanju izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta u Županji. Projekt je to koji je pokazao kako se mogu koristiti sredstva EU fondova na kvalitetan način, na dobrobit svih nas." rekao je gradonačelnik Županje i saborski zastupnik Davor Miličević i dodao da je Grad Županja među prvima u Hrvatskoj izgradila i opremila reciklažno dvorište. "Postotak EU sufinanciranja u ovome je projektu jako velik i moram zahvaliti svima koji su sudjelovali u realizaciji. Sve ovo stvara osnove za ekološku osviještenost, ali i ispunjavanje zakonskih odredbi koje smo preuzeli ulaskom u EU." naglasio je Miličević. Istaknuo je kako u otvorenju reciklažnog dvorišta vidi i mogućnost izgradnje sortirnice koja bi, pojasnio je, sigurno značila i nova zapošljavanja.

"Grad Županja je u suradnji s tvrtkom Čistoća Županja d.o.o. puno napravio u okviru Plana gospodarenja otpadom i vjerujem kako smo, shvaćajući činjenicu da je otpad sirovina, napravili dosta i na tome planu. Siguran sam kako smo ovim projektom u Hrvatskoj u samome vrhu." zaključio je gradonačelnik Županje i saborski zastupnik Davor Miličević. Reciklažno dvorište biranim riječima otvorio je potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, koji je danas u Županji održao sastanak s gradonačelnikom Miličevićem, te posjetio tvornicu kombajna Same Deutz Fahr Žetelice d.o.o.

Hitovi: 1448