USKLADIMO FREKVENCIJE

Svečana promocija polaznika vojnih škola HVU-a u Vukovaru

Kategorija: /
Ministarstvo obrane i Oružane snage RH pozivaju građane na prigodni program svečanog obilježavanja završetka školske godine 2017. / 2018., te promociju polaznika vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” koja će biti održana u srijedu i četvrtak, 20. i 21. lipnja 2018. godine, u Vukovaru.U srijedu, 20. lipnja prigodni program započet će polaganjem vijenaca na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata  i na spomen-obilježju Ovčara, s početkom u 8 sati, nakon čega će u crkvi sv. Filipa i Jakova biti služena sveta misa. U 10:10 sati uslijedit će svečani mimohod kroz grad Vukovar i polaganje vijenca kod Križa slobode na Dunavu, a u 18:30 na Trgu Republike Hrvatske građani će imati priliku vidjeti nastup akro-grupe „Krila Oluje“ i Počasno-zaštitne bojne, nakon čega slijedi koncert Jazz orkestra Hrvatske vojske i Klape Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“.

 

U četvrtak, 21. lipnja, u Memorijalnom centru Domovinskog rata grada Vukovara, s početkom u 10 sati bit će održana svečana promocija polaznika vojnih škola HVU-a na kojoj će nazočiti civilni i vojni dužnosnici. Tom prigodom bit će promovirano novih 87 poručnika i poručnica, među kojima su i tri vojna pilota.

Izobrazbu na vojnim školama uspješno je završilo ukupno 153 polaznika, među kojima je i 21 strani polaznik susjednih i partnerskih zemalja.

Hitovi: 1682