USKLADIMO FREKVENCIJE

Odrekli se veselice kako bi pomogli Svenu i Leonu

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

Učenici osmog razreda Osnovne škole "Ivan Goran Kovačić" iz Štitara odrekli su se veselice koja se organizira na kraju školske godine , a prikupljeni novac su namijenili za liječenje dječaka Svena i Leona iz Županje , koji boluju od teške i rijetke Danonove bolesti.

Prema riječima knjižničarke Marije Klarić-Brdarić u akciji je prikupljeno 2.771,00 kuna , a novac su uručili njihovoj majci Đurđici Šumanovac , a svojom posjetom i darovima sve su ih ugodno iznenadili i obradovali.

"Najviše smo ponosni što su se učenici osmog razreda odrekli svoje veselice i taj novac koji su trebali dati za veselicu odlučili  darovati Svenu i Leonu, za njihovo liječenje", istaknula je Marija Klarić-Brdarić.

 

 

"Učenici treći razreda su im poslali poruke , crteže i pismo s dobrim željama i sigurna sam da je to ostavilo jedan duboki dojam na njih. Mi smo sretni i ponosni što tako završavamo školsku godinu , jer dobro je činiti dobro",istaknula je pedagoginja Mara Čović.

"Kao razrednica sam ponosna na njih, jer ovo je isključivo njihova inicijativa kako bi pomogli Svenu i Leonu. To nam je jedan veliki znak da od njih možemo očekivati dobre ljude i to je ono što ja uvijek naglašavam, bitno je biti dobar čovjek, a sve ostalo će doći kroz život", kazala je o svojim učenicima razrednica osmog razreda Klara Živković.

 

 

Hitovi: 6317