USKLADIMO FREKVENCIJE

Županjci obilježili Svjetski dan zaštite okoliša velikom akcijom čišćenja obale rijeke Save

Kategorija: /

Za ljepšu i čišću Županju naziv je velike akcije kojom su brojni Županjci, od osnovnoškolaca do onih starijih, obilježili Svjetski dan zaštite okoliša.

Njih više od 100 sudjelovalo je u čišćenju i uređenju okoliša uz rijeku Savu kako bi podignuli svijest o važnosti očuvanja prirode te odgovornoga odlaganja ambalažnoga i drugoga otpada.

Akcija je provedena na šest kilometara širokome području uz savski nasip na potezu od Sladorane do gradskoga izletišta Poloji, a uključila je i izletište Virovi te lovačku kuću „Gaj“. Akciju je u suradnji s Turističkom zajednicom grada Županje pokrenula Lovačka udruga „Gaj“ uz potporu tvrtke Coca-Cola, koja je svim sudionicima osigurala opremu za čišćenje. U akciji su se organizatorima pridružili članovi ribolovnoga društva „Sava“ i Konjogojske udruge „Stari Graničar“, učenici Obrtničko-industrijske škole, polaznici osnovnih škola „Mato Lovrak“ i „Ivan Kozarac“ te ostali Županjci.

Akcija čišćenja održala se u sklopu društveno odgovornoga projekta Od izvora do mora, koji Coca-Cola u Hrvatskoj provodi poticanjem i podržavanjem akcija čišćenja hrvatskih obala u suradnji s vladinim institucijama i udrugama civilnoga društva.

 Foto:PIXSELL

Hitovi: 1605