USKLADIMO FREKVENCIJE

Biciklima od Županje do Rajeva sela i Gunje

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

Biciklijadom od Županje do Rajeva sela i Gunje, te nazad, nastavljeno je obilježavanje obrane od poplava pod pokroviteljstvom Grada Županja.

Naime, prošle nedjelje u organizaciji Konjičkog centra "Županjski kas" održan je mimohod jahača kroz županjske i bošnjačke ulice, a danas je do mjesta puknuća nasipa u Rajevu selu, a potom i do Gunje krenulo 65 biciklista koje je okupila Biciklistička udruga "Nogara"Županja i Organizacijski odbor obilježavanja obrane od poplava. Prisjećajući se svibanjskih dana 2014. godine i zajedništva koje se osjetilo na svakome koraku nasipa branjenog od siline rijeke Save, članica Organizacijskog odbora obilježavanje obrane od poplave Sanja Raonić je istaknula kako se i danas, četiri godine od poplave, osjeća prkos i zajedništvo, što su svojim dolaskom u Županju danas iskazali i članovi nekoliko biciklističkih klubova iz cijele Slavonije.

Sudionici biciklijade krenuli su ispred Zavičajnog muzeja "Stjepana Grubera", gdje su im dobrodošlicu priredili najmlađi čuvari tradicije, članovi KUU "Tomislav" Županja predvođeni Marijom Svirčević. Organizator obilježavanja obrane od poplave je Grad Županja, a supokrovitelji su Općine Bošnjaci, Drenovci i Gunja, rekao je Zvonimir Stjepanović, predsjednik Komisije za kulturnu djelatnost Grada Županja i zahvalio svima koji su sudjelovanjem na ovoj biciklijadi dali doprinos obilježavanju obrane od poplava. Organizacijski odbor biciklijade zahvaljuje i medijima koji prate događaj, te Turističkoj zajednici Grada Županja, Zavičajnom muzeju Stjepana Grubera, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Županja, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Bošnjaci, Mjesnom odboru Rajevo selo, Konjičkom centru Županjski kas i Biciklističkoj udruzi Nogara Županja, te napose PP Županja. U Rajevu selu sudionike biciklijade dočekat će mladi iz Udruge "Mladi kesten", a u Gunji predstavnici Općine Gunja.

Hitovi: 1699