USKLADIMO FREKVENCIJE

"Biti vidljiv-biti siguran"

Kategorija: /

U Udruzi matice umirovljenika u Županji jučer, 10. travnja, policijski službenik za preventivu i sigurnost u cestovnom prometu i kontakt policajac Policijske postaje Županja educirali su članove Udruge o sigurnom i pravilnom upravljanju biciklom u prometu.Predavanjem su željeli upozoriti kako su osobe starije životne dobi kao biciklisti, ali i kao pješaci, narizičnija skupina sudionika u prometu. Skrenuta im je pozornost posebice na nedozvoljenu vožnju biciklom po pješačkoj zoni, na pravilno prelaženje preko pješačkog prijelaza, na obvezno korištenje reflektirajućih prsluka jer su se, iskustveno, ove greške pokazale kao najčešći uzroci prometnih nesreća u kojima sudjeluju biciklisti.

Također, policijski službenici su podučili članove Udruge o najvažnijim pravilima za sigurno kretanje pješaka u prometu kako bi na taj način smanjili činjenje najtežih prekršaja u prometu koji uzrokuju prometne nesreće.

Na kraju druženja, policijski službenici su članove Udruge darivali prigodnim pokolnima, koje će moći koristiti za vrijeme vožnje biciklom.

   Izvor: PU Vukovarsko-srijemska 

Hitovi: 1108