USKLADIMO FREKVENCIJE

"Zaželi" i u Babinoj Gredi

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

 

U Babinoj Gredi je održana uvodna konferencija EU projekta "Zapošljavanje žena iz ranjivih skupina na području Općine Babina Greda".

Naime, u okviru Operativnog programa razvoj ljudskih potencijala; Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava Program zapošljavanja žena Zaželi, Općini Babina Greda odobren je projekt "Zapošljavanje žena iz ranjivih skupina na području Općine Babina Greda", ukupne vrijednosti 2.455.194,58 kuna i to 100 % sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda.

Cilj projekta "Zapošljavanje žena iz ranjivih skupina na području Općine Babina Greda" je omogućiti zapošljavanje 15 nezaposlenih žena u lokalnoj zajednici, unaprijediti njihova znanja i vještine za potrebe tržišta rada, te im na taj način dugoročno osigurati veću zapošljivost. Pored navedenog, kroz zapošljavanje žena pružit će se potpora i podrška 89 osoba s područja Općine Babina Greda koji su starije životne dobi i/ili u nepovoljnom položaju s područja Općine Babina Greda. Nakon uvodne konferencije ovoga projekta, na kojoj su, između ostalih, bili nazočni i korisnici projekta, načelnik Općine Babina Greda Josip Krnić je istaknuo kako je izuzetno zadovoljan: "Sretan sam i presretan! I javno ću zahvaliti ministru Marku Paviću i reći da su svi projekti provedeni kao što je ovaj proveden brzo i ekspeditivno, siguran sam kako bi Hrvatska povukla puno više sredstava iz EU fondova." ustvrdio je babogredski načelnik Josip Krnić i dodao kako osmijeh na licima krajnjih korisnika, ali i zaposlenih žena, govori sve.Na uvodnoj konferenciji o iskustvima je govorio i jedan od korisnika projekta Anto Bilušić, uputivši zahvalu svim ženama koje ih obilaze u njihovim domovima i pomažu.Jedna od zaposlenih žena Vesna Teperuk u ime svih 15 žena zahvalila je što im je pružena prilika da rade.

Ravnatelj Centra za socijalnu skrb Županja Saša Užarević također se obratio nazočnima na uvodnoj konferenciji i zaposlenima i korisnicima projekta zaželio puno sreće, dok je u ime Hrvatskog zavoda za zapošljavanje pozdrave uputila Ivana Parat. Zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Đorđe Ćurčić tom je prigodom svima u Babinoj Gredi čestitao na uspješnome projektu.

 

Hitovi: 1578