USKLADIMO FREKVENCIJE

Program Zaželi u Županji

Kategorija: /
Autor: Sanja Pavelić

 

Kroz program Zaželi koji je financiran sredstvima Europske unije bit će zaposleno 50 žena u svrhu potpore i podrške starijim osobama

Ukupna vrijednost projekta je  je 6 milijuna 758 tisuća kuna, a trajanje projekta je 2 godine. Danas je održana i uvodna konferencija za ovaj projekt.

Cilj projekta „Program zapošljavanja žena Grada Županja“ je omogućiti zapošljavanje 50 nezaposlenih žena u lokalnoj zajednici, unaprijediti njihova znanja i vještine za potrebe tržišta rada te im na taj način dugoročno osigurati veću zapošljivost. Pored navedenog, kroz zapošljavanje navedenih žena pružit će se potpora i podrška za najmanje 200 osoba s područja Grada Županje koji su starije životne dobi ili u nepovoljnom položaju.

Pokretanjem ovog projekta zadovoljan je gradonačelnik Županje i saborski zastupnik Davor Miličević, a voditeljica projekta je Đurđica Pejić.

Zaposlenice će obilaziti krajnje korisnike i pružati im pomoć u kući, a uz osobne dohotke bit će im osigurani i bicikli. Pri odabiru kandidatkinja za rad morali su se ispoštivati i određeni kriteriji, kao prvo da su nezaposlene osobe prijavljene na evidenciju nezaposlenih HZZ-a, žene s invaliditetom, žrtve obiteljskog nasilja, azilantice, liječene ovisnice o drogama, beskućnice, te pripadnice romske nacionalne manjine.

Hitovi: 1446