USKLADIMO FREKVENCIJE

"Volonterski Oskar" Anici Kovačević i Gradskom društvu Crvenog križa Županja

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

Volonterski centar Vukovarsko-srijemske županije dodijelio je na prigodnoj svečanosti nagradu “Volonterski Oskar 2017.”, s ciljem prepoznavanja i promicanja izuzetnog volonterskog doprinosa društvu u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Ove godine dodijeljene su nagrade u dvije kategorije: volonter/ka i organizacija godine (organizatori volontiranja). Volonterski Oskar dobila je Anica Kovačević-Anči, koja volontira u nekoliko udruga,a koju je nominiralo za ovo vrijedno priznanje Gradsko društvo Crvenog križa Županja. Za organizatora volontiranja Volonterski Oskar pripao je Gradskom društvu Crvenog križa Županja. U ovoj godini u GDCK-a Županja preko 100 volontera ostvarilo je više od 5.000 volonterskih sati.

Volonterski Oskar jedna je od aktivnosti projekta „Volim grad, Volontiram!“, a za koji je Volonterski centar Vukovarsko-srijemske županije dobio sredstva putem javnog poziva Grada Županje za prijavu projekata gradskih udruga za 2017. godinu.

" Povodom 5-og prosinca - Međunarodnog dana volontera i u okviru projekta "Volim grad- volontiram" dodijelili smo nagrade za poseban doprinos volontiranju u proteklih 12 mjeseci. Cilj je, među ostalim, promoviranje volontiranja i uključivanje što više građana u volonterske aktivnosti, kojih ima puno, kaže Josip Franić, tajnik Volonterskog centra Vukovarsko-srijemske županije.

" Drago mi je da se prepoznao moj rad. Volontiram već dugi niz godina, ali drago mi je i da se dobro osjećam u organizaciji u kojoj volontiram, da dobro surađujemo, da su ti odnosi korektni, jer tada zaboraviš i kad si došao i koliko je prošlo vremena ",kazala je o nagradi volonterka godine Anica Kovačević-Anči.

"Veliko hvala što ste nas prepoznali kao organizatora volontiranja i što se naš rad cijeni u zajednici. To ćemo prvenstveno zahvaliti svim našim volonterima, koji provedu tisuće i tisuće sati volontiranja s korisnicima. Jako smo ponosni na Anči, našu vjernu i dugogodišnju volonterku koja je zaslužila minimalno ovo priznanje. Jako smo sretni zbog nje, jer mi smo jedna velika obitelj, koja rado prima i nove ljude, volontere, koji se kod nas lijepo osjećaju, a mi se trudimo motivirati ih da dolaze i svoje slobodno vrijeme kvalitetno provode kod nas , s nama i našim korisnicima. To je nama najveća vrijednost, kazala je Jelana Bijelić-Raonić, voditeljica u Gradskom društvu Crvenog križa Županja.

 

Hitovi: 312