USKLADIMO FREKVENCIJE

"Živim život bez nasilja"

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

I ove godine Policijska uprava vukovarsko-srijemska, uz podršku obitelji Tunjić, Ravnateljstva policije, Grada Županje i Vukovarsko-srijemske županije, prigodnim programom obilježava tragičnu pogibiju mladića Miroslava Tunjića.

Ovaj 17-godišnji Županjac preminuo je 14. studenog 2010. godine, kada su ga prethodno pretukla dvojica mladića, samo zbog njegova drugačijeg izgleda i stila odijevanja.

Preventivno-edukativni program „In memoriam Miroslav-Tunjić-da se više nikada ne ponovi“  policija je danas predstavila u dvorani kina "Mladost" u Županji, uz nazočnost zamjenika vukovarsko-srijemskog župana Đorđa Čurčića, zamjenika načelnika Policijske uprave Vukovarsko-srijemske Gorana Lovrića i gradonačelnika Županje i saborskog zastupnika Davora Miličevića, te uz nazočnost ravnatelja županjskih osnovnih i srednjih škola, te osnovnih škola iz Štitara, Gradišta i Bošnjaka. U okviru programa dodijeljene su i nagrade za promicanje nenasilja tzv. „promotorima nenasilja“, a primili su ih: Josip Matanović, učenik Osnovne škole "Fra Bernardina Tome Leakovića" iz Bošnjaka, Maja Miličević iz Osnovne škole "Ivana Kozarca" Županja, Nina Matanović i Petar Babić iz Osnovne škole "Mate Lovraka" Županja, Marinela Đipić iz Osnovne škole Gradište, Stella Kovačević iz Osnovne škole "Ivana Gorana Kovačića" Štitar, te srednjoškolci Borna Stjepić iz županjske Gimnazije i Arian Milišić iz Obrtničko-industrijske škole Županja. Posebnu zahvalu organizatori su uputili članovima obitelji Tunjić, koji su i danas nazočili programu i dali svoju podršku projektu "Živim život bez nasilja". U glazbenom dijelu programa nastupila je grupa "Adastra".

Hitovi: 402