USKLADIMO FREKVENCIJE

Pojačane kontrole u prometu u dane „Martinja“

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

U cilju sprječavanja prometnih nesreća za vrijeme proslava narodnog običaja krštenja mošta „Martinja“, prometna policija pojačat će kontrole na svim prometnicama na području Vukovarsko-srijemske županije.

Intenzivno će već od danas, 10. studenog, biti pojačane aktivnosti prometne policije obzirom da se očekuje veći broj sudionika u prometu koji će konzumirati alkoholna pića, sve do ponedjeljka, 13. studenog.

Policija će nadzirati vozače na lokacijama koje su se statistički, ali i iskustveno pokazale kao ugrožene, u smislu činjenja prometnih prekršaja i događanja prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola, uspostavom većeg broja kontrolnih punktova, koji će se u vrijeme provođenja akcija češće mijenjati. Vozačima koji su konzumirali alkohol policija savjetuje :ostavite automobil parkiran na propisan način i pješačite – koristiti će vam, a nećete nikoga dovesti u životnu opasnost, ako ste u društvu, unaprijed se dogovorite tko će ostati trijezan i voziti natrag, zamolite nekoga trijeznog da vas odveze,ne sjedajte za upravljač najmanje 24 sata nakon ispijanja veće količine alkoholnih pića,ne zaboravite da za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola niti jedan razlog nije opravdan,vožnjom pod utjecajem alkohola ne dovodite u opasnost samo sebe, već i ostale sudionike u prometu,u noćima povećanog rizika (vikend) vozite sporije i opreznije, bez obzira jeste li konzumirali alkohol ili ne.

 "Željeli bismo da ponuđene informacije i savjete prihvatite s povjerenjem, kao način da se poveća sigurnost u prometu i pridonese općem dobru – prevenciji prometnih nesreća koje su izazvali vozači pod utjecajem alkohola",ističu u policiji.

Hitovi: 262