USKLADIMO FREKVENCIJE

Politika

Posavsko-slavonska stranka p...

Autor: Z.Knežević
Kategorija:

 Lokalni izbori sve su bliži, a održat će se trećeg vikenda u mjesecu svibnju ove godine.

Željko Džoić kandidat SDP-...

Autor: B. G. Dabić
Kategorija:

 

Članovi Gradskog obora SDP-a Županja imali su mogućnost birati između dvojice kandidiranih članova prof. Branka Tušeka i  dr.vet.med. Željka Džoića.

Šarić i Huber napustili Hrv...

Kategorija:

Vukovarsko-srijemsku županijsku organizaciju Hrvatskih laburista napustila je većina članova,

Rebalans uoči blagdana

Autor: Z.Knežević
Kategorija:

 

Iako je na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća Županje bilo čak 13 točaka dnevnog reda, sjednica je trajala tek nešto više od dva sata, i to vjerojatno iz razloga što je bila posljednja u ovoj, 2016. godini, pa su odmah na početku gradski vijećnici istaknuli da neće postavljati puno pitanja obzirom na blagdansko ozračje.

Izglasan proračun za narednu...

Autor: S.Pavelić
Kategorija:

U središtu pozornosti današnje sjednice Županijske skupštine bio je prijedlog drugih izmjena i  dopuna proračuna Vukovarsko-srijemske županije za 2016. godinu, te prijedlog  proračuna Vukovarsko-srijemske županije za 2017. godinu.

Donesen proračun Grada Župa...

Autor: Z.Knežević
Kategorija:

Donošenje proračuna Grada Županja za 2017. godinu i projekcije za 2018. i 2019. godinu, razmatranje informacije o obavljenoj reviziji proračuna grada Županja za 2015. godinu, bile su samo  neke od tema sjednice Gradskog vijeća Županje koju je sazvao predsjednik vijeća Gabrijel Galović.

Oporba protiv proračuna

Autor: Z.Knežević
Kategorija:

Na sjednici Gradskog vijeća Županje, nakon opširnog pojašnjenja pročelnika Upravnog odjela za financije Jose Mikića, uslijedila je široka i vrlo konstruktivna rasprava o  prijedlogu proračuna Grada Županja za 2017. godinu i projekcijama za 2018. i 2019. godinu.

U Županijskoj komori Vukovar...

Autor: M.Pastuović
Kategorija:

Dana 18. listopada u 10.00 sati u prostorijama Županijske komore Vukovar održana je proširena sjednica Strukovne grupe turizma na kojoj je prisustvovalo 15 osoba. Nazočne je gospodin Tomislav Grospić iz Hrvatske obrtničke komore – Područne komore Vukovarsko-srijemske županije upoznao s procesom polaganja majstorskih ispita, ispita o stručnoj osposobljenosti, te o izdavanju dozvola za naukovanje (licenci). Osnovne informacije o stručnom osposobljavanju za rad bez zasnivanja radnog odnosa nazočnima je predstavila gospođa Andreja Miš iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Vukovar.

Održan sastanak uoči održa...

Autor: M.Pastuović
Kategorija:

U Županji će se sutra, 15. listopada, održati pokazna vježba obrana od poplava Sava 2016. Uoči sutrašnje vježbe održan je sastanak u maloj gradskoj vijećnici, na kojemu je načelnik Stožera Civilne zaštite i dogradonačelnik Županje Mladen Dogan naglasio kako je sve spremno za vježbu Sava 2016 koja počinje ujutro u 9 sati, desno od glavnog ulaza na gradsku šetnicu.

 

Crveni križ provodi 44. sabi...

Autor: M.Pastuović
Kategorija:

Hrvatski Crveni križ će 13. listopada početi provoditi 44. sabirnu akciju ''Solidarnost na djelu 2016'', čija je ovogodišnja tema ''Prepoznajmo one kojima je pomoć najpotrebnija''. Kao zajednička akcija svih društva Crvenog križa, na području županjske Posavine akcije će se provoditi mjesec dana, do 15. studenoga. U Županji će se akcija odvijati 13. listopada, u popodnevnim satima, a s početkom u 15:30 sati.

Održana sjednica Gradskog vi...

Autor: J.W.D.
Kategorija:

U kojoj je fazi tužba „Borova“ vezano za pozajmicu i isplatu novaca bivšim radnicima „Lužnjaka“, ali i prijedlog smanjenja vijećničkih naknada, naknada predsjedniku i zamjeniku predsjednika Gradskog vijeća kao i naknada zamjenicima gradonačelnika,

Potpisi za predsjedničku kan...

Autor: J.W.D.
Kategorija:

Prikupljanje potpisa za predsjedničke kandidature obavlja se i na području Županje i Vukovarsko-srijemske županije. Članovi Stožera Ive Josipovića potpise su prikupljali na štandu ispred PBZ-a, a koordinator za Vukovarsko-srijemsku županiju Zlatko Cegledi istaknuo je kako građani „trebaju imati dobru volju, osobnu iskaznicu i dati potpis“. „Dali smo si u zadatak da na području županije prikupimo najmanje 10.000 potpisa za Ivu Josipovića.“ dodao je Cegledi.

Z.K.

Ne damo naše autoceste

Autor: J.W.D.
Kategorija:

Predstavnici sindikata, sindikalnih središnjica i organizacija civilnog društva okupljeni u inicijativi “Ne damo naše autoceste” do 25. listopada prikupljaju potpise za raspisivanje referenduma protiv davanja autocesta u koncesiju.

Tiskovna HSP

Autor: J.W.D.
Kategorija:

Gospodarsko stanje u Republici Hrvatskoj i županjskom kraju bila je tema tiskovne konferencije Hrvatske stranke prava na kojoj je predsjednik Daniel Srb najavio jačanje HSP-a i na području Vukovarsko-srijemske županije i Grada Županja. Nezaposlenost raste, zaposlenost pada, raste javni dug i zaduženost, sve je to hrvatska stvarnost, naglasio je Daniel Srb, predsjednik HSP-a.“I bivša HDZ-ova i sadašnja SDP-ova vlast prevarili  su građane,“ dodao je predsjednik HSP-a Daniel Srb i nastavio kako Hrvatska mora imati nacionalni program. Na tiskovnoj u Županji Srb se osvrnuo i na razočarenje Stožera za obranu hrvatskog Vukovara odlukom Saborskog odbora za ustav.Tiskovnoj su nazočili i  Mijo   Brkić, povjerenik HSP-a za Vukovarsko-srijemsku županiju i Vedran Janjić, povjerenik HSP-a za Grad Županju, najavivši skoro osnivanje novih podružnica Hrvatske stranke prava na ovome području.

Z.K.

Hrvatski laburisti osnovani i...

Autor: J.W.D.
Kategorija:

 

Hrvatski laburisti-stranka rada dobila je Ogranak i u Županji. Naime,  u gradskoj vijećnici održana je osnivačka skupština Hrvatskih laburista-stranke rada Ogranak Županja na kojoj je za predsjednika izabran