USKLADIMO FREKVENCIJE

Gospodarstvo

Viro i Sladorana dodijelili Z...

Kategorija:

 Predsjednik Nadzornog odbora Marinko Zadro, predsjednik Uprave Željko Zadro i član Uprave Ivo Rešić dodijelili su priznanja Zlatna repa proizvođačima šećerne repe koji su ostvarili najbolji prinos bijelog šećera (t/ha) i najbolju digestiju u 2016. godini te dugogodišnjim poslovnim partnerima Vira i Sladorane.

Naznake za bolje dane u gospo...

Autor: S.Pavelić
Kategorija:

Stanje u gospodarstvu naše županije i dalje je teško, iako naznake za bolje dane imamo. Nažalost Poduzetničke zone u većini naših gradova i općina nisu opravdale svoje postojanje.

Institut za ratarstvo i povrt...

Autor: Z.Knežević
Kategorija:

Poljoprivredna zadruga "Napredak" Županja nastavila je  s održavanjem stručnih susreta s poljoprivrednim proizvođačima županjske Posavine. Na današnjem okruglom stolu u restoranu "Džinić" na temu Edukacija poljoprivrednih proizvođača o novostima u proizvodno - tehnološkom procesu poljoprivredne proizvodnje predstavila se, između ostalog, Syngenta Agro.

Savjetovanja za poljoprivrednike

Autor: S.Pavelić
Kategorija:

Najstarija i najveća Poljoprivredna zadruga Napredak za svoje kooperante i poljoprivrednike organizirala je danas drugo od četiri zimska savjetovanja.

Prezentacije mje...

Autor: Z.Knežević
Kategorija:

Promoviranje i prezentacija ima za cilj upoznati sve mlade i male poljoprivrednike o dostupnosti novčanih sredstava iz fondova Europske unije, kao i uputiti ih na moguće probleme i njihova rješenja razgovorom s poljoprivrednicima koji su već korisnici mjere 6.

Slovenski poljoprivrednici si...

Kategorija:

 

Slovenski poljoprivrednici iz okolice Ormoža na proljeće će prvi put nakon deset godina ponovo posijati šećernu repu i to za potrebe virovitičke tvornice šećera Viro.

Kaufland iz prodaje povukao...

Autor: B. G. Dabić
Kategorija:

  

Trgovački lanac Kaufland Hrvatska povukao je iz prodaje pureća prsa talijanskog proizvođača Agricola Italiana Alimenatare (AIA) , zbog utvrđene salmonele , priopćila je danas Hrvatska agencija za hranu.

Nestašica domaćih prasaca,...

Autor: B. G. Dabić
Kategorija:

Da se građani nakon afera s uvoznim mesom okreću domaćim proizvodima govori velika potražnja prasaca, koji se ovih dana teško mogu  nabaviti.

U Županji otvorena prva Kuć...

Autor: B. G. Dabić
Kategorija:

 Županja je dobila prvu Kuću meda! Vrata su otvorili jučer u Vinkovačkoj ulici, na kućnom broju 135. Tim su projektom dva mlada ambiciozna Županjca, Krešimir Čolić i Danijel Čajko, ostvarila svoj dugo planirani poslovni pothvat.

Konkretni pomaci i zajedničk...

Autor: B. G. Dabić
Kategorija:

U Drenovcima je održan sastanak na temu Osnivanje proizvođačkih organizacija svinjogojaca, tovne junadi i konzumnih jaja na području Vukovarsko srijemske, Brodsko Posavske i Osječko – baranjske županije. 

Uskoro iz "Čistoće" podsjet...

Autor: M.Pastuović
Kategorija:

Čistoća d.o.o. Županja, osim što putem web stranice, ali i emisija u programu HRŽ-a,  redovito izvješćuje korisnike svojih usluga o terminima odvoza otpada, naročito kada je vrijeme odvoza papira u plavim kantama i PET ambalaže  u žutim vrećicama, građanima će uz račune za mjesec  studeni dostaviti i nove kalendare.

Nastavlja se suradnja Gospoda...

Autor: M.Pastuović
Kategorija:

Suradnja između Gospodarske komore u Budimpešti i Vukovarsko-srijemske županije nastavlja se u svim područjima, a posebno u gospodarskom, gdje postoje veliki potencijali za suradnju oko investicijskih mogućnosti. Vukovarsko-srijemska županija  predstavila se u Budimpeštanskoj gospodarskoj komori tijekom koje se održala konferencija  pod nazivom „Hrvatska očekuje Mađare“.

Gasi se još jedna veterinars...

Autor: M.Pastuović
Kategorija:

I dok smo ovih dana preplavljeni lošim vijestima o kvaliteti hrane i s pravom zabrinuti što jedemo sve je manje poljoprivrednih gospodastava na našem području. Posebice u istočnom dijelu županjske Posavine, gdje za sada rade tri veterinarske ambulante, ali je gotovo izvjesno da će od sljedeće godine biti jedna manje. Inače, na ovom su području već prestale s radom ambulante u Račinovcima, Gunji i Posavskim Podgajcima, i trenutno ih radi tri, u Drenovcima, Vrbanji i Soljanima.

 

Ivo Rešić: Ulazak francuski...

Autor: M.Pastuović
Kategorija:

Razgovor s mr.sc. Ivom Rešićem članom Uprave Sladorane Županja, i članom uprave Viro tvornice šećera d.d Virovitice.

HRVATSKE VODE - PRIOPĆENJE Z...

Autor: J.W.D.
Kategorija:

Više od 712 milijuna kuna za vodnogospodarstvene projekte u Vukovaru, Čakovcu i Županji

Vukovar, 28. listopada 2014. – Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić, gradonačelnici Vukovara, Čakovca i Županje, načelnici općina Borovo, Bogdanovci, Trpinja, Nedelišće, Sv. Juraj na Bregu, Šenkovec, Pribislavec, Strahoninec i Štitar te direktori lokalnih komunalnih poduzeća

Radni sastanak s predstavnici...

Autor: J.W.D.
Kategorija:

Projekt sufinanciran sredstvima EU fondova, poboljšanje vodno komunalne infrastrukture aglomeracije Županja, bila je jedna od tema današnjeg sastanka gradonačelnika Županje Davora Miličevića s generalnim direktorom Hrvatskih